Доставка

Доставката се осъществява до офис на Спийди или до адрес за цялата територия на Република България по цени спрямо локацията на Клиента. Всяка доставка извън територията на страната следва да бъде заплатена по съответните куриерски тарифи от Клиента.

За поръчки на стойност над 40 лв от panda-books.com доставката е за сметка на Търговеца.

Търговецът се задължава да достави поръчания артикул в срок до 3 работни дни от деня, в който е направена поръчката. Официалните неработни дни не се включват в посочения срок.

Клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката след доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, Търговецът се освобождава от риска, който се прехвърля върху клиента. Търговецът не носи отговорност за закъснение, в случай че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на Търговеца. В случай че бъде установено наличие на щети, които са следствие от транспортирането на стоката, Търговецът не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока.

При посочен неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката Търговецът не е обвързан от каквото и да е задължение да изпълни поръчката.

В случай че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъдат осигурени достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Търговецът се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, Клиентът може да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

В случай на несъответствие или повреда, Клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от Клиента.

Клиентът е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявения начин на страницата panda-books.com. Плащането се извършва единствено след получаване на стоката с наложен платеж, директно на куриера или в негов офис.