Доставка

Доставката се осъществява до офис на Спиди или до адрес за цялата територия на Република България по цени спрямо локацията на Клиента. Всяка доставка извън територията на страната следва да бъде заплатена по съответните куриерски тарифи от Клиента.

За поръчки на стойност над 40 лв от panda-books.com доставката е за сметка на Търговеца.

Търговецът се задължава да достави поръчания артикул в срок до 3 работни дни от деня, в който е направена поръчката. Официалните неработни дни не се включват в посочения срок. Обработката на поръчките по време на промоционални кампании може да бъде по-продължителна от обявения по-горе срок поради по-големите обеми на поръчки.

Клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката след доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, Търговецът се освобождава от риска, който се прехвърля върху Клиента. Търговецът не носи отговорност за закъснение, в случай че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на Търговеца. В случай че бъде установено наличие на щети, които са следствие от транспортирането на стоката, Търговецът не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока.

При посочен неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката Търговецът не е обвързан от каквото и да е задължение да изпълни поръчката.

В случай че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъдат осигурени достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Търговецът се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, Клиентът може да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.

Връщане и замяна

Клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни, но само в случай, че е в оригиналното състояние, в което е получена (по възможност в оригиналната опаковка), и без следи от употреба. Разходите за куриерската услуга в този случай се поемат от Клиента.

Когато смята да върне доставената поръчка, Клиентът е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявения начин на страницата panda-books.com. Плащането се извършва единствено след получаване на стоката с наложен платеж, директно на куриера или в негов офис.

Възстановяването на сумата става по банков път по предоставена от Клиента банкова сметка в рамките на 15 работни дни от получаване на върнатата пратка по куриер, при условие че състоянието на продуктите е в необходимото добро състояние. За умишлено или неумишлено повредени продукти при връщане не се възстановяват суми.

При върнати пратки, за които не е обявена причина за връщане, разходите за връщане (разходите за куриерска услуга) следва да бъдат поети от Клиента.

Промяна или отмяна на поръчка

След натискане на бутона “Поръчай”, Клиентът потвърждава съгласието си относно направената поръчка и не може да прави промени по нея.

Ако Клиентът желае да отмени направена поръчка, е необходимо да се свърже с Издателство Панда на имейл info@panda-books.com, но поръчката може да бъде отменена само ако тя все още не е изпратена на куриер. Ако е изпратена, отмяна на поръчката е невъзможна. В този случай, след получаването й Клиентът може да я върне, като поеме разхода за куриерската услуга.

Поръчка като юридическо лице (плащане с фактура)

За поръчка с плащане чрез фактура е необходимо Клиентът преди завършване на поръчка да напише в бележката към поръчката точните данни на фирмата, които включват: точно наименование, ЕИК, адрес и МОЛ. Плащането на фактурата става само по банков път. Изпращането на поръчаните артикули започва веднага след получаване на банковия превод.

За всякаква допълнителна информация, изпращайте запитванията си до: info@panda-books.com