Oбщи условия за използване на уебсайт/електронен магазин panda-books.com

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между уебсайта и електронен магазин panda-books.com и вас потребителите във връзка с услугите, предлагани на този уебсайт. С разглеждането на страниците, натискането на обектите или връзките, разположени на страниците на panda-books.com, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Общи условия.
Уебсайтът panda-books.com е официалният уебсайт/електронен магазин на Панда Пъблишинг ООД (по-долу Издателство Панда).
Панда Пъблишинг ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:
София, ул. Пчела 3А, ап. 14
ЕИК:  206120791;
ДДС номер: BG206120791

Поверителност на личните Ви данни

Издателство Панда обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че Издателство Панда има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки, е необходимо приемането на следните данни:

  • име и фамилия
  • e-mail
  • телефон за връзка
  • адрес за фактура и доставка
  • пощенски код

В последствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашия личен профил.

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, абонамент за бюлетин, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на Издателство Панда. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за бюлетина, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката в края на имейла. Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на Издателство Панда заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

Поръчки

Всяка поръчка на продукт през електронния магазин на Издателство Панда на адрес panda-books.com е свързана със задължение за плащане по избран от Вас начин. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници. В процеса на поръчка имате възможност да видите продуктите, които купувате, цените им, Вашите имена, имейл, телефон, адрес, пощенски код, начин на доставка и начин на плащане. След приключване на поръчката ще получите потвърждение по имейл.  За промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани също по имейл. Състоянието на поръчката, както и историята на предишни поръчки, можете да следите от личния
си профил.

Поръчката на продукт/и през електронния магазин panda-books.com означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

Цени

Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да се информирате от страница Доставки на уебсайта или да получите информация за нея в процеса на поръчка.

При липса на наличност на някой от продуктите, ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или имейл. При неточен или непълен адрес за доставка (имена, адрес, телефон, пощенски код) и невъзможност за получаване на пратката, ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или имейл.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на Издателство Панда (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас, докато се свържем с Вас.

Плащане

Поръчките се заплащат само с наложен платеж при получаване. Можете да изберете доставка до адрес или до офис на куриер.

Доставка и получаване на продуктите

С изпращането на потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да заплатите цената на избраните продукти и посочената стойност на транспортните разходи.

Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените от Вас продукти в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

  • Продуктите да са в оригиналната си опаковка.
  • Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване.
  • Да включите оригиналната фактура/разписка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите от куриера и фискален бон, който може да приложите като доказателство за извършеното плащане.)
  • Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка.

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка или на място, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка.

Адрес за връщане на продукти:
Издателство Панда
София 1618
ул. Пчела 3А, ап. 14

Спорове. Алтернативно решаване на спорове

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адрес https://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

Съдържание и авторски права

Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, бази данни и софтуер, които са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или на който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на Издателство Панда (Панда Пъблишинг ООД) или на неговите праводатели. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.