„Плюшеното зайче или как оживяват играчките“ на английската писателка Марджъри Уилямс е класическа детска приказка, която е на почти сто години! Историята за малкото плюшено зайче е публикувана за първи път през 1922 година и веднага се превръща в бестселър. Тя пленява сърцата на читателите и до днес. През годините книгата на Марджъри Уилямс е преиздавана многократно, адаптирана е за театър и радио, и дори е филмирана.

 

От деца знаем, че в приказките се случват чудеса и главните герои сбъдват мечтите си.  Но как имено се случва това?

В приказката „Плюшеното зайче или как оживяват играчките“ се разказва за едно съвсем малко зайче играчка, което обаче има една много голяма мечта – то иска стане истинско.

Историята на зайчето и приятелството му с момчето доказва, че магията на любовта съществува и тя е способна да прави чудеса. Именно такова чудо се случва и с малката играчка – благодарение на искрената и силна детска любов зайчето става истинско. Тази трогателна за деца и възрастни история носи много смисъл и всеки може да намери за себе си по една малка истина в нея.

Написана на достъпен език, книгата обяснява на децата понятия като любов, грижа и доброта. Малкото дете се учи как да уважава играчките си – за него те са представени като живи образи, които имат нужда от грижата му.

Вярата в собствените сили е също една от важните теми в разказа. Детето разбира, че ако много силно иска и вярва в нещо, то обезателно ще се случи.

На страниците на „Плюшеното зайче“ е засегната темата за положителната нагласа, както и за вярата в доброто. Детето става свидетел на това, че силната вяра в положителното несъмнено води и до положителна развръзка и че всяко съмнение в себе си се променя към по-добро.

„Плюшеното зайче или как оживяват играчките“ е широкоформатно издание с твърди корици и прекрасно оформление. Топлите и запомнящи се илюстрации на Сара Масини го правят един чудесен подарък за цялото семейство. Това е една от онези вечни книги, които трябва да намерят място в библиотеката на всеки дом.

Книгата на Марджъри Уилямс можете да поръчате на тази страница: Плюшеното зайче.