Грижата за по-малките са любима част от ежедневието на всеки малчуган. Всяко малко дете обича да влиза в ролята на възрастен и да се грижи за някой по-малък от него – било то кукла или любима плюшена играчка.

Photo: © Пирина Воденичарова

Сюжетните и ролеви игри за възраст от 2-5 г. са особено полезни и интересни. Те помагат на детето да мисли и създава въображаеми ситуации. Чрез тях малчуганът се учи на самостоятелност. С полагането на грижи за друг малкото дете се научава да се грижи и за себе си.

Новата книжка на Издателство Панда „Лека нощ, Зайко“ може да бъде

идеален заместител на играчката

и помощник в игрите на малчуганите.

Детето се включва в действието като помага на малкото зайче – погалва го по гръбчето, за да го успокои, завива го с одеялце, целува го по бузката. Всичко, което мама и татко правят със своето „зайче“ преди сън.

„Лека нощ, Зайко“ е активна книжка, която дълго ще бъде любима на вашето дете. Тя ще стане неотменна част от неговия ритуал преди сън.

Книжката учи малкото на доброта, привързаност, грижа за другия.

Задачките, които поставяте чрез текста, са забавни дори и за по-големите деца, които всеки път с удоволствие помагат в успиването на Зайко.

Photo: © Пирина Воденичарова

Текстът е малко като обем – съобразен с възрастта на детето. Удобният квадратен формат на книгата (170 х 170 мм) и заоблените ръбчета са идеални за малките ръчички, а твърдите картонени страници ще устоят на всички игри и многобройните разглеждания.

Книжката „Лека нощ, Зайко“ не е само за четене – тя е за игра и забавление. Можете да оставите детето да доразкаже текста, когато вече го е научило наизуст, както и да озвучавате всяко действие, например натискането на ключа за лампата. Така удоволствието от книгата ще стане още по-голямо!

Повече за книгата „Лека нощ, Зайко“ може да прочетете ето тук.