Романът за деца „Дивият робот“, който стана бестселър в много страни по света, сега заслужено се превръща в голям, пълнометражен анимационен филм. Роботът Роз и нейните приятели ще радват малки и големи зрители от киноекраните със своите очарователни приключения.

Компанията DreamWorks Animation официално обяви новината на 28 септември 2023 г. В прессъобщението се казва, че филмът ще се режисира от Крис Сандърс и ще бъде базиран на книгата на Питър Браун.

Заявката за такава продукция е доста сериозна, като се има предвид режисьора Крис Сандърс, който има три номинации за „Оскар“ и е познат на киноманите с хитовите си анимационни филми „Лило и Стич“, „Кунг-фу панда“, „Как да си дресираш дракон“, „Круд“ и много други.

Нямаме търпение да видим как ще бъдат пресъздадени на голям екран трогателните моменти между майка-робот и син-гъсок, както и епичните битки с роботите, изпратени да върнат Роз обратно в цивилизацията.

Продуцентите на анимационния филм споделят, че филмът „ще разкаже емоционалната история за това как всички ние имаме силата да „надхвърлим това, за което сме програмирани“, да бъдем по-добри от това, за което сме били предназначени.“

Роз не само намира начин да оцелее в този опасен свят, но също така внася нов смисъл в своя „живот“ като поема отговорността да бъде родител. Филмът разказва за това какво означава да си див и жив, и как сътрудничеството е ключът към оцеляването в един суров свят.

Книгата на Браун „Дивият робот“ е публикувана за първи път в САЩ през 2016 г., постигайки огромен успех и печелейки множество награди. Романът има две продължения: „The Wild Robot Escapes“ от 2019 г. и „The Wild Robot Protects“ от 2023 г.